Flere muligheder for gaming på farten med 5G

5. december 2020

Den nyeste generation af mobildatanetværket er lige rundt om hjørnet, og det kommer til at have en stor betydning for gaming på farten, når man ikke har adgang til lynhurtige fibernet- og LAN-forbindelser som derhjemme.

Det forholder sig nemlig sådan, at når først 5G for alvor er blevet lanceret i Danmark (og resten af verden), vil man kunne opnå hastigheder på op mod 1000 Mb/s – altså svarende til en hurtig opkobling på fiberkabel. Sådanne hastigheder har tidligere, og lidt endnu, været forbeholdt personer, der kan sidde derhjemme og være opkoblet med deres spillekonsol eller PC til routeren via et LAN-kabel.

Men fremover vil der være mulighed for at få de hurtige hastigheder, når man sidder i toget, i bussen, i sommerhuset eller hvor man ellers befinder sig uden adgang til hurtigt internet. Og det åbner altså op for hidtil usete muligheder, når det kommer til gaming på farten.

Streaming af spil og 5G er et perfekt match

Hvis du er lidt inde i udviklingen inden for gaming, vil du vide at streaming af gaming er noget af det helt store i øjeblikket. Spil bliver blot større og mere krævende for hver eneste dag der går, hvorfor færre og færre har råd til at holde deres spilleenheder up-to-date med de nyeste spilkrav.

Derfor har giganter som Google, Nvidia og mange flere sat gang i såkaldte streamingtjenester, der lader dig spille alle de vildeste spil fra hvilken som helst enhed; bare du har adgang til hurtigt internet. Det fungerer sådan, at man opretter en konto på eksempelvis Google Stadia eller Nvidia Geforce Now og så får man adgang til en virtuel computer, der står i en serverhal et sted. Den er bygget til at kunne håndtere selv de vildeste spil samtidig med, at den ”deler sin skærm” med den enhed som du sidder ved.

Det betyder, at det i bund og grund er tale om TeamViewer på steroider, hvor du for et månedligt beløb kan have en vild computer uden at skulle investere tusindvis af kroner i de nyeste og dyreste grafikkort, CPU’er og så videre. Ligeledes behøver du ikke at bekymre dig om begrænset opbevaringsplads eller andet.

Kravet for alt dette? Hurtigt internet – for hvis internettet er for langsomt, vil du opleve, at der er for lang responstid fra du klikker i din ende, til der sker noget i den anden. Og det er lige netop her, at 5G bliver rigtig interessant for gamere.

Gaming fra en 5G telefon

For hvis du først har adgang til 5G, betyder det i bund og grund, at du kan spille nogle af de største spil som eksempelvis Cyberpunk 2077, GTA V, Call of Duty: Warzone og så videre direkte fra din telefon – eller i hvert fald via datadeling fra din telefon.

Det kræver blot, at du har en 5G telefon, der kan modtage de nye 5G signaler, og naturligvis også et tilhørende 5G abonnement. Når først de to ting er i vinkel, behøver du ikke længere at bekymre dig om, hvorvidt din spillekonsol eller PC nogensinde kommer til at loade de nyeste AAA spil.

Flere og flere telefoner bliver i dag lanceret med 5G. Det tæller blandt andet iPhone 12, Samsung Galaxy S20 og Note 20, OnePlus 8T og mange flere. Skal du have en hardcore gaming telefon? Så har ASUS ROG faktisk også sendt en 5G telefon på markedet, så du for alvor kan komme i gang med gaming på farten.