Guide: Sådan bygger du din egen gamer PC

9. december 2020

Hvis du skal købe en stationær computer, så har du muligheden for selv købe komponenterne og bygge den.

Hvis man går meget op i gaming, kan det være den bedste løsning, at du bygger din egen pc ud af komponenter. Det er ikke så kompliceret, som det kan lyde til at starte med, så her kommer en byg selv pc guide, så du kan lære, hvordan du kan bygge din egen gamer computer. Det bedste ved at bygge sin egen computer er, at man har kontrol over alle de komponenter, der er inde i kabinettet. Det synes man nok er fedt, hvis man er lidt nørdet. Derudover er det smart, fordi man selv har mulighed for at udskifte komponenter, skulle de blive forældede, eller skulle der komme noget bedre på markedet. Læs med her, hvis du vil have en hurtig gamer PC.

Bundkort

Det første man skal gøre, når man skal bygge sin egen gamer pc, er at sørge for at komponenter til computeren passer sammen. Det første du skal vælge, er et bundkort. Det er nu, du skal være opmærksom på, at denne skal passe sammen med de andre komponenter, du vælger at bygge med. Du kan f.eks. ikke have en AMD-processer til at køre sammen med et bundkortmed et intel chipsæt, for disse er ganske simpelt ikke kompatible.

CPU

Det næste du skal vælge, er din CPU. CPU’en, bundkort og RAM (hukommelse) udgør de vigtigste komponenter i PC’en, så det er dem, vi fokuserer på først. Du kan vælge din CPU ud fra dit bundkort og det, du skal bruge din PC til. Skal du f.eks. også bruge din computer til at streame, kan det være en god idé at bruge en ottende generations Core i7 Coffe Lake-processer. Det vigtigste er dog, at den er kompatibel med bundkortet.

RAM

Det næste du skal finde, er dit RAM – dit hukommelseskort. Du bør som minimum have et RAM-kort med 8 GB RAM, hvis du skal spille. Nogle spil kræver desuden 16 GB, så dette er vigtigt at være opmærksom på, når du bygger din computer.

Det bedste grafikkort

Grafikkort er et af de komponenter, der er lidt dyrere. Men det kan godt være smart at investere i et, der er lidt dyrere, for de er også relevante i længere tid. Hvis du mest spiller CS:GO eller Fortnite, kan man godt klare sig med et GTX 1060-grafikkort. Hvis du derimod spiller spil, der kræver meget, kan det godt være nødvendigt at købe et GTX 1070 Ti, som er et af de bedste graffikkort.

SSD

Hardware er noget af det, du skal købe, som er lettest at vælge. Der er forskellige varianter af SSD-harddiske, men den mest anvendte i dag hedder M.2. Det er bedst at gå med den nyeste variant, da denne har en bedre ydeevne.

Strømforsyning

Når man skal vælge strømforsyning, skal man tænke på at vælge en med nok watt, så du kan trække dine spil. Vælg en med mindst 600 watt, så du er sikker på, den holder, hvis du opgraderer din maskine.

Kabinet

Det sidste du skal vælge, er dit kabinet. Her er det med udseendet, der spiller en rolle. Det er helt individuelt, hvad man synes, der er pænt, så valget er op til dig.